Notranja izolacija stene se najpogosteje izvaja v starejših hišah

Znano je, da se notranja izolacija stene po navadi dela na starejših stavbah, in še to samo v primeru, če izolacije ni možno vgraditi na zunanji strani. Kajti izolacija na zunanji strani nas bolj ščiti pred mrazom, vročino, hrupom. Izolacija pri novih stavbah je tako vedno z zunanje strani.

Notranja izolacija stene nam zagotovi, da se skozi stene ne bo slišalo nobenega hrupa, prav tako pa ne boste izgubljali nič toplote iz stanovanja. Pri notranji izolaciji stene se pojavi tudi velika verjetnost nastanka toplotnega mostu, kar je definitivno stvar, katere si ne želimo.

Prav tako se moramo zavedati da je notranja izolacija stene veliko manj učinkovita kot zunanja. Prav tako je nujna uporaba parozaporne folije.

Notranja izolacija sten je na voljo samo na starih hišah, na katerih druga izolacija žal ni več možna zaradi že dokončanih del. Z notranjo izolacijo zmanjšamo akumulacijo v masivni steni ali stropu. Moramo pa jo namestiti kontinuirano po celotni površini, da ne povzročimo dodatnih toplotnih mostov, katerih si seveda ne želimo.

Notranja izolacija sten bo zadržala toploto stanovanja prav tako pa se bo zmanjšala potreba po gretju. Ob enem se bo na tak način prihranilo tudi nekaj denarja. Predlagamo vam, da je debela okoli 20-30 cm. Pred načrtovanjem izolacije se posvetujte s strokovnjaki, ki vam bojo najbolje znali svetovati, katere vrste materiala je primeren za vaše stanovanje ter za vašo novo izolacijo sten ter stanovanja. Pri izolaciji velja dejstvo, da se ne splača varčevati in izbrati najbolj ugoden material, ker prav to vam bo zboljšalo mero udobja v vašem življenju.

Notranja izolacija sten je priporočljiva tudi za ljudi v bloku, ki ne morajo po svoji volji odločevati o zunanji izolaciji, zato pa lahko posežejo po izolaciji sten z notranje strani, ki jim bo prinesla veliko dobrega. Prva dobra stvar je pa definitivno ta, da se hrup s sosednjih stanovanj ne bo več slišal.