Lep izgled od glave do peta

Prav je, da skrbimo za lep videz svojega telesa, saj to pomeni, da svoje telo negujemo in ohranjamo tudi njegovo zdravje. A ne pozabimo na tiste dele telesa, ki ostajajo pogosto skriti. Prav vsak kotiček si zasluži posebne pozornosti, če želimo lepo izgledati in se dobro počutiti v svoji koži.

Smiselno je začeti z obrazom, ki je nenazadnje tudi najbolj izpostavljen del našega telesa. Z obrazom se predstavljamo svetu, hkrati pa prav obraz sprejema največje obremenitve iz okolja in začne hitro kazati posledice škodljivih dejavnikov in staranja. Nega obraza je torej ključnega pomena, imamo pa na tem področju več opcij. Od klasične nege do ukrepov, kot je kisikova maska. Veliko moramo seveda postoriti že sami doma pri vsakdanji negi – obraz redno umivamo in hidriramo, lahko pa ga negujemo tudi z drugimi hranili. Kisikova maska je običajno v ponudbi lepotnih strokovnjakov, a tudi doma se lahko poslužimo tovrstnih rešitev. Ob negi obraza ne pozabimo še na lase, ki zahtevajo posebno skrb. Za vse to lahko seveda obiščemo tudi strokovnjake v salonih, kjer bodo kisikova maska in druge storitve opravljene še toliko bolj učinkovito.

Tudi druga skrajnost telesa zahteva posebno skrb. To so seveda stopala, ki jih v času, ko imamo na nogah večinoma nogavice in čevlje, pogosto kar nekoliko zanemarjamo. Klasična pedikura postane aktualna v toplejšem delu leta, ko začnemo nositi odprte čevlje ali hodimo celo bosi. Je pa seveda tudi skrb za stopala nujna in jo je pametno opravljati redno. V lepotnih salonih je na voljo klasična pedikura, poleg te pa tudi storitve medicinske pedikure, masaže stopal in podobne zadeve. V mnogih primerih bo zadostovala že klasična pedikura, še posebej, če se je nameravamo posluževati redno in za izvajanje te storitve izberemo tudi usposobljenega strokovnjaka. Temu primerni bodo tudi rezultati storitev.